Gatvės muzikos dienos Vilniuje lankytojus džiugino VDU ŠA ansamblio „Šviesa“ pasirodymas

Nenumaldomai artėjant šimtmečio Dainų šventei, norisi su visais dalintis užplūstančiomis emocijomis, pasiruošimo nuotaikomis, skambia muzika, įspūdingais šokiais bei jautriais dainų žodžiais. Gatvės muzikos diena buvo puiki proga pristatyti Dainų šventės įvairovę bei dar kartą pakviesti visus kartu išjausti muziką.

Gausus būrys žiūrovų gegužės 18 d. atvyko prie Vilniaus Rotušės paklausyti ir susipažinti su Dainų šventės renginiais, dalyviais, muzika. Jie turėjo progą ne tik viską stebėti iš šono, bet akimirkai tapti ir dalyviais: kartu šokti bei dainuoti. Savo muzika ir šokiais, pristatydami Dainų šventės ansamblių vakarą, dalinosi ir Vytauto Didžiojo universiteto Švietimo akademijos (VDU ŠA) dainų ir šokių ansamblis „Šviesa“.

Ansambliečiai visą savo laiką šiuo metu skiria pasiruošimams Dainų šventei, tad džiaugiasi galėdami dalintis muzika bei šokiais su kitais. Nepaisant intensyvaus pasiruošimo laiko, ansamblis „Šviesa“ nuolat mokosi naujų kūrinių bei prisimena senuosius, kurie visada užkuria publiką, tad ir šiame koncerte pasidalino ne tik ansamblių vakaro pasirodymais, bet papildė repertuarą ir savo kūriniais. Tikimės, kad ansamblyje tvyranti dvasia, laukiant šventės, buvo juntama ir Rotušės aikštėje.